Hazerswoude-Rijndijk

Samenwerking tussen Digikids Rijnwoude en Bibliotheek Rijn en Venen leidt tot spannende Robotworkshops

Op afgelopen dinsdag markeerde een mijlpaal voor Digikids Rijnwoude en de maakplaats van Bibliotheek Rijn en Venen. Een superleuke workshop met als thema “Bouw je eigen WeDo robot” vond plaats in Dorpshuis De Som. De workshop was een regelrecht succes, met alle beschikbare plekken binnen mum van tijd gevuld.

Tijdens deze workshop kregen kinderen de kans om hun eigen LEGO-robot te bouwen. Stap voor stap, met behulp van een app, werden blokjes samengesteld en geprogrammeerd. De opwinding was voelbaar toen de laatste blokjes op hun plaats klikten en de kabels waren aangesloten. Het moment van waarheid brak aan toen de kinderen hun zelfgemaakte robots tot leven brachten en ze over de vloer lieten bewegen!

De samenwerking tussen Digikids Rijnwoude en de bibliotheek heeft een vruchtbare bodem gecreƫerd voor verdere activiteiten. Een volgende gezamenlijke workshop staat al gepland op dinsdag 23 april, van 15:30 tot 17:00 uur.

Leer robots programmeren

Voor degenen tussen 8 en 12 jaar die gefascineerd zijn door programmeren, of dit graag willen ontdekken, bieden we de kans om de programmeur in henzelf te ontdekken door aan de slag te gaan met Scratch!

Wat staat je te wachten?

Tijdens deze workshops leer je de basis van robotica en programmeren. We beginnen met het programmeren van een DASH-robot, waarna we overgaan naar meer geavanceerde robots die interactie hebben met hun omgeving. Geen voorkennis is vereist, dus iedereen kan meedoen!

Aanmelden voor deze spannende workshop kan via de volgende link: https://rijnenvenen.op-shop.nl/ingang/algemeen/17016/leer-robots-programmeren/23-04-2024

Doe mee en ontdek de opwindende wereld van robotica en programmeren!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *