Op deze website vertellen we graag meer over de lopende activiteiten en waarom we ze organiseren. In de toekomst wordt ons aanbod steeds meer uitgebreid, dus kom zeker af en toe even kijken of er iets interessants voor je bijzit. Mis je bepaalde activiteiten? Neem dan vooral even contact met ons op zodat wij kunnen kijken of we dit kunnen toevoegen aan het aanbod. Je bereikt ons via contact@digikids-rijnwoude.nl

CODERDOJO RIJNWOUDE

CoderDojo is een wereldwijde beweging die kinderen de kans geeft om te leren programmeren, computerprogramma’s te schrijven en digitale vaardigheden te ontwikkelen. Het is een informele en leuke omgeving waar kinderen, ook wel “Ninjas” genoemd, in groepen samenkomen om samen met vrijwillige mentoren te werken aan verschillende programmeerprojecten.

Bij CoderDojo leren kinderen niet alleen hoe ze code moeten schrijven, maar ze ontwikkelen ook probleemoplossende vaardigheden, creativiteit en teamwork. Ze kunnen werken aan projecten zoals het maken van websites, games, apps of zelfs het programmeren van robots. Het doel is om hen vertrouwd te maken met de basisprincipes van programmeren en hen aan te moedigen om hun interesse in technologie en computerwetenschappen verder te ontwikkelen.

Het unieke aspect van CoderDojo is de informele sfeer en de focus op zelfgestuurd leren. Kinderen hebben de vrijheid om te kiezen aan welke projecten ze willen werken en worden aangemoedigd om hun creativiteit de vrije loop te laten. Dit maakt leren programmeren niet alleen educatief, maar ook leuk en inspirerend voor kinderen.

Bezoek onze zusterwebsite: www.coderdojo-rijnwoude.nl voor informatie en aanmeldformulieren, of wordt lid van onze pagina op Facebook: www.facebook.com/digikidsrijnwoude. Op dit moment organiseren wij bijeenkomsten in Hazerswoude-Rijndijk (dorpshuis De Som) en Hazerswoude-Dorp (dorpshuis De Juffrouw).

HACKSHIELD

HackShield is een initiatief in Nederland dat gericht is op het leren van kinderen over online veiligheid en cybersecurity. Het programma is ontwikkeld door de Politie en partners om kinderen bewust te maken van de risico’s en uitdagingen die ze online kunnen tegenkomen, zoals cyberpesten en online fraude.

HackShield maakt gebruik van een educatief spel waarin kinderen een virtuele wereld verkennen en leren hoe ze zichzelf online kunnen beschermen. Ze worden aangemoedigd om goede digitale gewoonten aan te nemen, zoals het gebruik van sterke wachtwoorden en het herkennen van potentieel gevaarlijke situaties.

Kort samengevat, HackShield biedt een interactieve en educatieve ervaring om kinderen te leren over cybersecurity en hen te helpen veilig en verantwoordelijk online te zijn.

Bezoek onze zusterwebsite: www.coderdojo-rijnwoude.nl voor informatie en aanmeldformulieren, of wordt lid van onze pagina op Facebook: www.facebook.com/digikidsrijnwoude. Op dit moment organiseren wij bijeenkomsten in Hazerswoude-Rijndijk (dorpshuis De Som).

GAMEMIDDAGEN

Tijdens onze gamemiddagen kunnen kinderen hun eigen laptops meebrengen en zich onderdompelen in de grenzeloze mogelijkheden van games zoals Minecraft en Roblox. Het lokale dorpshuis wordt een bruisende hub van virtuele creativiteit, waar kinderen samenwerken, bouwen en vooral heel veel plezier hebben.

Wat maakt onze gamemiddagen zo speciaal? Het gaat niet alleen om het spelen van games; het draait om het creƫren van een gemeenschap. Kinderen leren elkaar kennen op een informele en relaxte manier, waardoor nieuwe vriendschappen ontstaan.