Gamen, Hazerswoude-Rijndijk

Succesvolle primeur van Night@TheLibrary in dorpshuis De Som

Afgelopen weekend bracht speeltuin De Rode Wip een vernieuwend concept tot leven met de allereerste editie van Night@TheLibrary, beter bekend als ‘nachtje slapen – de game editie’. Dit evenement vond plaats in dorpshuis De Som en wist de verwachtingen te overtreffen met een deelnemersaantal van 20 enthousiaste kinderen. Opmerkelijk was ook de dubbele lengte van de reservelijst, wat de immense populariteit van het concept benadrukte. Om de haalbaarheid van het idee te testen, werd echter besloten om een maximaal aantal kinderen toe te laten.

Vanaf 15:00 uur begon de middag, waarbij ouders samen met hun kinderen arriveerden om het bed voor de overnachting op te maken. Zodra de bedden klaar waren, konden de kinderen hun hart ophalen aan de verschillende gaming-opties die de speeltuin had opgezet. Tien desktops, 2 WII’s, een PlayStation 2, 3 en 4, en een Xbox stonden klaar, waardoor er voor ieder wat wils was.

De avond werd gestart met een kennismakingsspel, “Ik ga op vakantie en neem mee…”, geleid door Johan, waardoor de kinderen elkaars namen leerden kennen. Na een introductie en het doornemen van de huisregels was het tijd voor het echte werk: gamen. Het avondeten, verplicht weg van de computers, vond plaats om 17:30 uur en bestond uit friet, lekkere snacks, en natuurlijk een paar komkommers voor de vorm. Na het eten konden de kinderen niet wachten om weer achter de schermen te duiken, wat ze tot 19:30 uur konden doen.

Een verplichte buitenpauze volgde, waarbij de kinderen frisse lucht konden opsnuiven met het klassieke spel tikkertje. Na deze korte onderbreking mochten de kinderen hun pyjama’s aantrekken en nog een uurtje gamen. Rond 21:30 uur werden de deelnemers getrakteerd op chips en drankjes, waarna ze tot 23:00 uur de kans kregen om de avond af te sluiten met gamen. Met enige tegenzin gingen de kinderen naar hun slaapzakken en eindigde de avond met een kussengevecht tot middernacht, waarna absolute stilte vereist was. De laatste kinderen sloten hun ogen om half 1.

De volgende ochtend begonnen de eerste kinderen al om kwart over zes aan een nieuwe dag vol enthousiasme. Het duurde niet lang voordat het verlangen naar gaming opnieuw hoog oplaaide, en het plezier ging door tot het ontbijt om 8 uur. Een heerlijk ontbijt met brood, beleg, melk en verse croissants was geregeld. Rond 9 uur vond de laatste gaming-ronde plaats, waarna ouders hun kinderen om 10:30 uur kwamen ophalen.

Dit weekend was niet alleen gevuld met gaming en plezier; het bracht ook nieuwe vriendschappen voort. Vanwege het overweldigende succes is besloten om Night@TheLibrary – de Game Edition in 2024 opnieuw te organiseren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *