Bij onze stichting staat de veiligheid van onze doelgroepen voorop. Wij streven ernaar een veilige en vertrouwde omgeving te bieden en hanteren daarom strikte gedragscodes voor al onze vrijwilligers. Hier is hoe wij dit waarborgen:

Zorgvuldige selectieprocedure

Onze selectieprocedure begint met een grondig kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen en bespreken we de verwachtingen en verantwoordelijkheden die bij het vrijwilligerswerk horen. Indien van toepassing, voeren wij daarna een zorgvuldige controle uit van diverse referenties om een volledig beeld te krijgen van de achtergrond van onze vrijwilligers.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Een essentieel onderdeel van onze procedure is het aanvragen van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Wij verzorgen deze aanvraag kosteloos bij Justis. Dit voegt een extra laag zekerheid toe over het verleden van onze vrijwilligers, wat bijdraagt aan de veiligheid binnen onze stichting.

Gedragscode en gedragsregels

Het is belangrijk dat al onze vrijwilligers volledig op de hoogte zijn van de geldende gedragscode en gedragsregels binnen onze stichting. Daarom besteden wij uitgebreid aandacht aan deze richtlijnen en verstrekken wij een exemplaar van de gedragscode en gedragsregels aan elke vrijwilliger.

Aanmelden als vrijwilliger

Wil je je aanmelden als vrijwilliger om te helpen bij een van onze gezellige activiteiten? Stuur dan een e-mail naar contact@digikids-rijnwoude.nl. Lees van tevoren alvast onze gedragscode (pdf) zodat je weet wat onze verwachtingen zijn. Wij bieden ook stageplekken voor middelbare scholieren die een maatschappelijke stage moeten lopen. Voor meer (vrijblijvende) informatie kun je ons een e-mail sturen.

Voorbereidingen en toekomstplannen

Momenteel zijn wij bezig met de voorbereidingen om een account aan te maken bij Justis. Dit zal ons in staat stellen om nog efficiënter VOG’s aan te vragen en de veiligheid binnen onze stichting verder te waarborgen. Wij streven naar een transparante en zorgvuldige aanpak, zodat iedereen die betrokken is bij onze stichting met een gerust hart kan deelnemen aan onze waardevolle initiatieven.

Bij onze stichting draait alles om veiligheid en vertrouwen. Samen bouwen we aan een veilige omgeving voor iedereen die betrokken is. Bedankt voor je interesse en we hopen je snel te mogen verwelkomen als vrijwilliger!