Welkom bij onze stichting, waar veiligheid voor onze doelgroepen voorop staat. Wij streven ernaar een veilige en vertrouwde omgeving te bieden, en daarom hanteren wij strikte gedragscodes voor al onze vrijwilligers.

Onze zorgvuldige selectieprocedure begint met een grondig kennismakingsgesprek. Hierin leren we elkaar beter kennen en bespreken we de verwachtingen en verantwoordelijkheden die bij het vrijwilligerswerk horen. Vervolgens voeren wij, indien van toepassing, een zorgvuldige controle uit van diverse referenties om een volledig beeld te krijgen van de achtergrond van onze vrijwilligers.

Een essentieel onderdeel van onze procedure is het aanvragen van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Wij verzorgen deze aanvraag kosteloos bij Justis, hetgeen bijdraagt aan een extra laag van zekerheid omtrent het verleden van onze vrijwilligers.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat al onze vrijwilligers volledig op de hoogte zijn van de geldende gedragscode en gedragsregels binnen onze stichting. Daarom maken wij uitgebreid kennis met deze richtlijnen en verstrekken wij een exemplaar van de geldende gedragscode en gedragsregels aan elke vrijwilliger.

Momenteel zijn wij bezig met de voorbereidingen om een account aan te maken bij Justis, waardoor wij nog efficiĆ«nter VOG’s kunnen aanvragen en de veiligheid binnen onze stichting kunnen waarborgen. Wij streven naar een transparante en zorgvuldige aanpak, zodat iedereen die betrokken is bij onze stichting met een gerust hart kan deelnemen aan onze waardevolle initiatieven.