Welkom op de website van Stichting Digikids Rijnwoude! Onze stichting zet zich in voor het bevorderen van digitale geletterdheid onder jeugd en jongeren in de dorpskernen van de voormalige gemeente Rijnwoude. We streven ernaar educatieve activiteiten te organiseren in lokale dorpshuizen en betrekken daarbij graag lokale vrijwilligers. Heb je interesse en wil je vrijblijvend met ons van gedachten wisselen? Neem dan snel contact met ons op via contact@digikids-rijnwoude.nl.

Onze missie en samenwerkingen: Stichting Digikids Rijnwoude voert zelfstandig activiteiten uit en maakt gebruik van de expertise van organisaties zoals de bibliotheek Rijn en Venen. We sluiten samenwerkingsconvenanten en maken gebruik van het netwerk van de gemeente Alphen aan den Rijn. Ook zoeken we contact met lokale scholen om aan te sluiten bij hun inspanningen op het gebied van digitale geletterdheid.

Activiteiten voor jeugd, jongeren, en ouders: We streven ernaar digitale geletterdheid te vergroten door activiteiten, workshops en presentaties te organiseren, niet alleen voor jeugd en jongeren maar ook voor ouders. We willen hen op de hoogte houden van hedendaagse technologieƫn en de voor- en nadelen daarvan.

Lopende activiteiten:

  1. CoderDojo Rijnwoude: Gratis programmeerclubs voor kinderen en jongeren, gericht op het aanleren van digitale vaardigheden; www.coderdojo-rijnwoude.nl is onze zusterwebsite.
  2. HackShield: Een initiatief om kinderen bewust te maken van digitale veiligheid en hen te leren zichzelf online te beschermen.
  3. Gamemiddagen: Sociale en educatieve mogelijkheden waar kinderen kunnen gamen en nieuwe vriendschappen kunnen sluiten.

Toekomstige plannen:

  1. Computerclubs in alle kernen: Ontmoetingsplekken voor jeugdigen om kennis en ervaring te delen en een gemeenschap van technologieliefhebbers te creƫren.
  2. IT-helpdesks in alle kernen: Onder begeleiding van deskundige vrijwilligers kunnen kinderen computerproblemen oplossen, wat zowel technische vaardigheden als zelfvertrouwen vergroot.
  3. Donaties van tweedehands laptops en pc’s: Duurzaam initiatief om technologische toegankelijkheid te vergroten en gezinnen te ondersteunen die mogelijk niet in staat zijn nieuwe apparatuur aan te schaffen.

Help ons deze initiatieven te realiseren en draag bij aan de digitale toekomst van de jeugd in Rijnwoude! Neem contact met ons op voor meer informatie of om uw steun te bieden. Samen maken we digitaal leren mogelijk!