Ben jij een getalenteerde hacker en denk je dat je het in je hebt om je te kwalificeren voor re_B00tCMP? Stichting Digikids Rijnwoude nodigt jou uit om deel te nemen aan dit unieke evenement in samenwerking met de politie, de gemeente Alphen aan den Rijn, en re_B00tCMP. Speciaal voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar, maar als je de maandelijkse CoderDojo-bijeenkomsten bezoekt, ben je zelfs al welkom vanaf 10 jaar!

WAAROM MEEDOEN?

“We zoeken hackers die hun vaardigheden willen meten met anderen,” vertelt Richard Brommers van de organisatie. “Ben jij iemand die graag uitdagende situaties aangaat? Los jij snel complexe puzzels op en duik je in broncodes op zoek naar informatie? Dan zijn wij op zoek naar jou! Doe de re_B00TCHALLENGE en test je skills. Als je goed genoeg bent, krijg je exclusieve toegang tot re_B00TCMP, de ultieme ervaring voor hacktalent. De eerstvolgende belevenis vindt plaats op zaterdag 13 april in Den Haag.”

WAT IS RE_B00TCMP?

“re_B00TCMP is een evenement speciaal voor jongeren met interesse en vaardigheden op het gebied van IT,” legt Brommers uit. “Het is ontworpen om je de uitdagingen te laten ervaren die je online kunt tegenkomen en de geweldige kansen die dit veld te bieden heeft! We dagen je uit met digitale uitdagingen, laten inspirerende sprekers uit de cybersecurity-industrie, de politie, en de gaming-industrie aan het woord, en bieden je zelfs de kans om een potje te gamen met de politie. Het beste van alles? Het evenement is gratis toegankelijk!”

RE_B00TCMP IS NIET ALLEEN VOOR JONGEREN

Dit evenement is niet alleen voor jongeren, maar ook ouders en docenten zijn van harte welkom! Het doel van re_B00TCMP is om jouw kind of student te informeren over de kansen en uitdagingen van het internet. Er is een apart programma voor ouders/docenten waarin handvaten worden aangereikt om de talenten van jouw kind/student op een positieve manier in te zetten. Je hoeft geen expert te zijn om je kind/student digitaal te begeleiden, maar de geboden handvaten binnen de re_B00TCMP kunnen hier wel bij ondersteunen. En het beste nieuws? Het is gratis toegankelijk! Ouders en docenten die willen aansluiten die dag kunnen zich apart aanmelden via info@re-B00TCMP.nl.

GA JIJ DE CHALLENGE AAN?

Meld je aan voor de online challenge en maak kans op toegang tot de re_B00TCMP experience in april in Den Haag!

 1. Ga naar de website www.re-b00tcmp.nl;
 2. Klik op “Doe nu de re_BOOTCHALLENGE;
 3. Vul je e-mailadres is;
 4. Je krijgt een code per mail toegezonden;
 5. Klik in de mail op de link;
 6. Start de challenge:
  1. Je start met algemene vragen over ICT en Hacken die je met een slider kunt beantwoorden in hoeverre op dit voor jou van toepassing is.
  1. Daarna doe je vijf technische opdrachten die de algemene kennis van de deelnemer testen
  1. Na de opdrachten krijg je een overzicht van jouw score en of dit voldoende is om je aan te melden voor de experience op zaterdag 13 april in Den Haag.

Jeugdwerk Hazerswoude-Rijndijk/Digikids Rijnwoude zijn ook die dag aanwezig in Den Haag om te helpen. Ze vinden het leuk om te horen of je de challenge gehaald hebt en of je dan ook naar Den Haag komt. Laat het ze even weten via contact@digikids-rijnwoude.nl.

Voor eventuele vragen over dit evenement, neem contact op via contact@digikids-rijnwoude.nl. Ontdek jouw hacktalent en word onderdeel van re_B00TCMP!

(C) foto: www.dutchitchannel.nl