Algemeen

Stichting Digikids Rijnwoude officieel van start!

Vorige week werd bij de notaris een belangrijk hoofdstuk toegevoegd aan de lokale gemeenschap van oud-Rijnwoude. Richard, Chantal, en Johan hebben met trots hun handtekening gezet onder de officiƫle akte van de gloednieuwe Stichting Digikids Rijnwoude. Zoals eerder vermeld in de Groene Hart Koerier, markeert deze gebeurtenis het begin van een opwindend digitaal hoofdstuk voor de jeugd in onze regio.

De stichting, die op zichzelf staat maar nauw samenwerkt met speeltuin De Rode Wip en Stichting Jeugdwerk Hazerswoude-Rijndijk, zal zich richten op het organiseren van activiteiten die digitale geletterdheid onder kinderen en jongeren bevorderen. Dit omvat het ontwikkelen van vaardigheden om op verantwoorde wijze om te gaan met moderne technologieƫn zoals telefoons, internet en computers.

Niet beperkt tot Hazerswoude-Rijndijk, zal Digikids Rijnwoude haar activiteiten uitbreiden naar alle kernen van oud-Rijnwoude. De dorpshuizen van Benthuizen, Koudekerk aan den Rijn en Hazerswoude-Dorp worden komend jaar regelmatig het toneel van boeiende activiteiten en workshops.

Op dit moment zijn er al maandelijkse bijeenkomsten waar kinderen leren programmeren door hun eigen games te maken onder de noemer CoderDojo Rijnwoude. Ook zijn er Hackshield-bijeenkomsten gestart, waar kinderen op een speelse manier leren om online gevaren te herkennen en zichzelf en anderen te beschermen. Volgend jaar wordt deze activiteit uitgebreid met de HackShield Academy, gericht op tieners vanaf 12 jaar. Digikids Rijnwoude organiseert daarnaast gezellige gamemiddagen waar kinderen kunnen genieten van computerspellen op zowel computers als diverse spelconsoles.

Met als ambitie om in elke dorpskern een eigen computerclub op te richten, samen te werken met scholen, workshops voor kinderen en ouders te organiseren, en leuke educatieve activiteiten te verzorgen, heeft Digikids Rijnwoude al een solide basis gelegd. De samenwerking met de bibliotheek Rijn en Venen en de gemeente Alphen aan den Rijn geeft het initiatief extra steun.

Voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van de activiteiten, bezoek de website www.digikids-rijnwoude.nl. Vrijwilligers die willen bijdragen aan deze inspirerende missie kunnen contact opnemen via contact@digikids-rijnwoude.nl (Richard). Met name zoeken we vrijwilligers die zich willen inzetten voor activiteiten in Benthuizen, Hazerswoude-Dorp en Koudekerk aan den Rijn.

Specifiek roepen we jongeren op zich aan te melden, om hun kennis van bijvoorbeeld vloggen, editen, tiktok-filmpjes maken en fotografie te delen – want leren van leeftijdsgenoten is altijd superleuk!
Mis niets en volg Digikids Rijnwoude op social media via Digikids Rijnwoude. Laten we samen bouwen aan een digitaal avontuur voor de jeugd van oud-Rijnwoude!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *